Ledlampen

led afgekort betekent light emited diode : een diode waardoor een bepaalde stroom wordt gestuurd en waarna deze licht produceert. Ledlampen bestaan onder vele vormen . We hebben de retrofit ledlampen,  deze hebben ongeveer dezelfde afmetingen als een standaard halogeenlamp op 230v met een diameter van 51 mm of 35 mm .
Daardoor kunnen deze ledlampen in zeer veel bestaande lichtarmaturen gebruikt worden . We hebben ook de ledlampen op 12 v : de laagspanningsledlamp . Hierbij komt dikwijls het probleem met de transfo te voorschijn.
Veel ledlampen werken niet  goed op electronische transfo’s omdat deze een minimumbelasting vereisen en dat is vaak te hoog voor de laagverbruikende leds . Bij gewikkelde transfo’s doet zich dat probleem niet voor .
Soms is het gewoon makkelijker om de 12v leds te vervangen op 230v leds en de transfo gewoon te verwijderen .

Klik hier voor een samenvatting en meer informatie over ledlampen en ledverlichting

Een bijkomend probleem met ledlampen is dat deze met bestaande dimmers niet goed werken . Hier is ook weer het probleem dat dimmers vak een  te hoog  minimum belasting vereisen . Best gebruikt men voor de ledlampen een specifieke leddimmer zoals bijvoorbeeld de niko leddimmer type 310-01800 o f 310-01900 . De eerste is een drukknop leddimmer de tweede is een draaidimmer die echter ook andere belastingen aankan . het beste werken de leddimmers die men in de stroomkast monteert zoals een teleruptor vb type eud 12 npn-uc.

Ledverlichting – Ledlampen Filamentleds – Leddimmer – Retrofit ledlampen

Er zijn ook ledlampen in de vorm van de gewone gloeilamp . vaak waren deze ledlampen wit van kleur en gaven zij in het begin koud wit licht . Nu geven de meeste ledlampen warm licht en sinds kort zijn er ook ledlampen in de gewone gloeilampvorm en lijkt het alsof deze een traditionele gloeidraad hebben . We noemen deze ledlampen dan filamentleds. Dit is wat de  mensen willen : een zuinige lamp die er uitziet als onze vertrouwde gloeilamp .
Deze filamentleds zijn er ook al in de uitvoering van kaarslamp,bollamp,globe en in kleine of grote fitting .
Een zeer vaak gestelde vraag van klanten is : hebben julie deze lamp in led ? Tegenwoordig kunnen we bijna steeds ja zeggen alleen moet men de vraag stellen : heeft het zin om deze duurdere ledlamp aan te kopen als deze ledlamp misschien niet veel brand . Steeds vaker koopt men toch de ledlamp ook al brandt deze ledlamp weinig omdat de mensen nu eenmaal ledlampen willen hebben en omdat ledlampen hard in prijs zijn  gezakt .
Steeds vaker wordt led toegepast in de industrie .Vb om tl lampen te vervangen door led tl of om ontladingslampen door led te vervangen .
Grote voordeel buiten het zuiniger zijn van de ledlampen is het feit dat de ledlampen geen opwarm of afkoeltijd nodig heeft .
Je kan de led dus zo vaak je maar wil aan of uitschakelen . Ontladingslampen blijven vaak branden omdat ze te traag aangaan terwijl led onmiddellijk aangaan of terug aangaan .

Bij ons kan u bovendien terecht voor

En natuurlijk een heel breed gamma aan allerlei producten